Blokhus Klitplantage

Gå til indhold

Hoved menu

Beredskabsplan    Tørkeindeks: 0,7   Beredskabsgrad: 0


Branddaskere
På sidste bestyrelsesmøde blev besluttet at tage endnu en omgang med tilbud på branddaskere til skovens beboere. Vi kan købe dem hos producenten for 300 kr stykket. Hvis man ønsker at købe en, skal man skrive en mail til Søren Hald, hald1946@gmail.com, samtidig skal der indbetales 300 kroner på konto 7831-0001635011 med angivelse af afsender. Efter en måneds tid vil Søren samle bestillingerne sammen og få leveret branddaskerne.

Venlig hilsen
Bestyrelsen


Referat af Bestyrelsesmøde den 26.7.2019 kan ses her

Referat af Generalforsamling 2019 og grundejermøde kl. 9:00 kan ses her

Beredskabsplan for sommerhusområdet i Blokhus Klitplantage


Kære medlemmer

Jeg, og dermed bestyrelsen for Foreningen Klitplantagen Blokhus, har siden efteråret tumlet med en beredskabsplan for vores sommerhusområde. Det udspringer af den meget tørre og brandfarlige skov, vi oplevede hele sidste sommer. Beboerne i Plantagen var bange, nogle var skræmte, enkelte tog hjem, da det var værst. Samtidig var der voldsomme billeder i fjernsynet, rigtig mange døde i Californien og 100 døde i Grækenland, der var omfattende skovbrande i Sverige. Vi oplevede en klitbrand lige Nord for Blokhus, jeg var personlig meget tæt på denne, og det gik ufatteligt hurtigt med spredningen af ilden.
Når man lyttede til hvorfor så mange døde skyldtes det ofte manglende organisering og tilstopning af flugtveje. Jeg tænkte, at det kunne vi gøre noget ved, og det er kommet vedhæftede Beredskabsplan ud af. Den har været til gennemgang hos Beredskab Nordjylland og en beredskabsinspektør derfra har kommenteret den og blåstemplet den med få rettelser.
Beredskabsplanen mangler afstemning med Naturstyrelsen, der er aftalt møde, og skovrider Jesper Blom Hansen er positiv.
Forslaget til Beredskabsplan kan ses i PDF her
Hvis man trykker på Beredskabsplan ovenfor kommer man ind på planen i denne hjemmeside. Tørkeindeks og beredskabsgrad opdateres, når der er ændringer - det der er angivet er faktisk det aktuelle tørkeindeks, og der er meget tørt i øjeblikket

Venlig hilsen
Søren Thomsen
Sekretær i Bestyrelsen

Tilbage til indhold | Retur til hoved menu